Tämän kirjoituksen kirjoittaminen olisi tuntunut hyvin erilaiselta jos olisin kirjoittanut heti messarin jälkeen, kuten ensin suunnittelin. Silloin kaikki oli vielä hyvin. Nautin b-pentujen menestymisestä pentukehissä ja odotin innolla tulevaa vuotta. Tunnelma oli katossa.

Viikko ennen joulua kaikki kuitenkin muuttui ja muutaman päivän sisällä Sinisen Hetken Baileys Baron alias Morris sairastui, taisteli urheasti hengestään ja lopulta menehtyi IMHA:an 19.12.2011. Onni vaihtui pohjattomaan suruun. Kuinka kertoa kasvattinsa omistajille kuinka pahoillaan on tilanteesta. Mitkään sanat maailmassa eivät riitä sitä kertomaan. Totaalisen avuton olo on oikea ilmaisu siihen tilanteeseen ja tunteeseen. Rakas, iloinen ja aina niin leikkisä Morris oli poissa ja eikä mikään tulisi sitä enää muuttamaan.

Nyt kun tapahtuneesta on kulunut reilu pari viikkoa, on katkeruus väistynyt ja jäljellä kauniit muistot Morriksesta. Lohduttaudun tietämällä, että Morris sai elää elämänsä parhaassa mahdollisessa perheessä, nauttien touhukkaasta pikku-koiran elämästä. Pääsin seuraamaan hänen elämäänsä tavalla, josta en osannut unelmoidakaan.Siksi tuntuu kuin olisin menettänyt yhden omistani. Kiitos kaikesta Mira ja Timo , elän mukana surussanne ja toivon Teille kaikkea hyvää tulevaan! Morriksen sairaudesta lisää myöhemmin, kunhan sen aika tulee.

Viikko ennen sairastumistaan Morris kävi viimeiksiksi jääneissä näyttelyissä Latviassa upein tuloksin.

Lauantain näyttelyissä tuomarina oli Irina Poletaeva ja Morris oli ROP-pentu. Arvostelu: Good type and condition for the age. Promising head, scissor bite. Good topline and tail. Enough forechest for the age. Good angulations. Good movement. Promising coat.

Sunnuntaina tuomaroi Inese Pablaka ja Morris oli jälleen ROP-pentu. Arvostelu: Typical size. Good format. Beautiful, long head, good muzzle. Good neck. Today is looking a bit high on legs in front. Good length of body. Very good temperament. Good coat and colour.

Morris Latviassa, molempina päivinä Rodun paras pentu

Joulukuun alussa messarissa kenneliämme edusti Pancho normaalikokoisissa mäykyissä. Pancho sai molempina päivinä EH:n ja hyvät arvostelut. Tuomareina olivat Dusan Paunovic Serbiasta ja Hans Boelaars Alankomaista. Hyvä Maiju ja Pancho! Olipa ihana nähdä teitä taas!

Tänään vuoden viimeisenä päivänä on aika katsoa taaksepäin koko vuotta. Vuoden ehdottomia kohokohtia olivat B-pentujen syntymä, heille upeiden kotien löytyminen, Edwinin viimeisen sertin saaminen ja loppuvuoden pentunäyttelyt. Harmittamaan jäi epäonnistumiset Pika-kokeessa, sekä niiden harjoittelussa. Loppuvuoden murhenäytelmä oli raskas ja jätti paljon kysymyksiä, joihin yritetään etsiä vastauksia ensi vuoden puolella.

Tänään kävimme koirien kanssa metsälenkillä kauniin aurinkoisessa säässä. Viime yönä satoi lunta maan valkeaksi, kaikkialla oli kaunista ja hiljaista. Siihen tunnelmaan oli hyvä päättää tämä vuosi. Oikein hyvää Uutta Vuotta 2012 kaikille tutuille!! Tulkoon siitä edellistä parempi ja täyttyköön edes osa haaveistamme.

Kuvia tämän päivän lenkiltä.

Lähtiessä aurinko paistoi.

Vakioleikki, Oona juoksee karkuun kepin kanssa.

Edwinistä pari erityisen onnistunutta otosta. 

Takaisin päin tullessa pakkanen nousi ja alkoi hämärtää.

Minun rakkaat