Huhtikuun alussa korkkasimme tämän vuoden näyttelykauden käyntiin Viron maalla Rakveressa. Kokoonpanoon kuului tällä kertaa meiltä Edwin ja Iiris ja pohjoisen poppoo Maiju ja Teppo, kera portugalin vesikoira Dex. Matka alkoi perjantaina, kun alkuillasta ylitimme lahden ja lähdimme Tallinnasta kohti Nelijärven leirintäaluetta. Majapaikkamme löytyi pienen hapuilun jälkeen. Navigaattori näytti hyvin ihan viime metreille asti, mutta leirintäalueen pihaan johtava tie oli siltäkin hukassa. Onneksi 5 minuuttia meidän jälkeemme tuli 7 suomalaisten autoa etsien samaa paikkaa ja ajaen yhtä harhaan kuin mekin  Viimein oikea tie perille ja vastassa odotti positiivinen yllätys majapaikan suhteen. Majoituimme hirsimökkiin, joka vastasi tarpeeseen enemmän kuin hyvin ja oli ihan naurettavan halpa.

Loppuillasta koirien pesu ja kaikki valmiiksi aamun aikaista herätystä varten. Pääsimme kokeilemaan Maijulla mukana ollutta "oikeaa" koirien fööniä ... törkeän hyvä! Sellainen täytyy saada, niin saa omatkin kutrit vaivatta kuivaksi 

Lauantai aamu valkeni aurinkoisena, mutta kylmänä. Näyttelypaikka oli hulppea liikuntahalli, jonne oli saatu hyvän kokoiset kehät. Päivämme avasi Dex ollen VSP ja saavuttaen SERTin myötä EST MVA arvon. HUIKEAA!!! Meillä kehään meni ensin Edwin, josta tuomari Anca Giura tykkäsi PU1 verran. Iiris taituroi nartuissa itsensä sijalle PN2 saaden ensimmäisen Viron SERTinsä. Lopuksi kehään Edwin ja junnunarttu Storfoten's XS Ivana. Mamman poika oli tyylikkään kehän kiertämisen jälkeen ROP.

Hyvin pikaisesti napattu ROP-VSP kuva.

Muutaman tunnin odottelun jälkeen alkoi ryhmäkehät. Olimme saaneet jo monta kertaa taputtaa suomalaisten hienolle menestykselle ennen omaa kehäämme. Sitten meidän vuoro. Ihme kyllä tässä vaiheessa ei enää jännittänyt. Pari kierrosta ympäri ja koirat riviin. Siinä vaiheessa kun tuomarin avustaja pyysi näyttämään numeroa tiesin, että tänään meitä onnistaa enemmänkin. Sitten ruvettiin jännittämään korva höröllä. Lopulta Edwin sijoittui ryhmässä kolmanneksi, mikä oli ihan älyttömän hienosti!!! Tämän jälkeen auton nokka kohti majapaikkaa ja hetki lepoa ennen vielä aikaisempaa herätystä.

Edwin RYP3

Sunnuntaina mäykyt olivat ensin. Tuomarina hääri Tomasz Borkowski, jolla olimme käyneet aikaisemminkin. Edwin oli jälleen PU1 ja Iiris myös toistamiseen PN2. Loppukehässä osat vaihtuivat edelliseen päivään verrattuna ja narttujen voittaja Storfoten's XS Ivana oli tällä kertaa ROP ja Edwin VSP. Ihan huippu päivä meille tämäkin! Sitten jännäsimme vielä Dexin kehää. Anca Giura piti Dexiä erinomaisena ja teki hänestä ROP:in. Tiddidii, Upea Dex!

Väsynyttä, mutta onnellistä sakkia saapui viimeisellä lautalla Suomeen vielä sunnuntaina. Poliisit halusivat vielä hauskuuttaa matkustajia puhalluttamalla kaikki lautasta tulevat autoilijat, joten siinähän kesti ennen kuin pääsimme kotiin. Matkanjohtaja Kaartinen kiittää Maikkia ja Teppoa hulvattomasta reissusta!! Kiva jos ilkeette lähteä vielä uudestaankin. Lupaan pysyä poissa vääristä kehistä ja ohjastaa vankkurimme kohti oikean mökin valoja!